қазақша · русский · english
 
Біз туралы
 
   Главная / Сыман Қуаныш Жеңісқызы

Сыман Қуаныш Жеңісқызы

 

Аты-жөні

Сыман Қуаныш Жеңісқызы

Туылған жылы

20 шілде 1971 жыл

Білімі

1988 жылы Алматы зооветеринарлық институтына тусип 1993 жылы аталған институттың толық курсын малдәрігерлік мамандығы бойынша бітірдім. Мемлекеттік квалификациялық комиссия шешімімен 1993 жылдың 9 шілдесінде малдәрігері квалификациясы берілді

Ғылыми дәрежесі

Білім және ғылым Министірлігінің білім және ғылым саласындағы бақылау және аттестация Комитетінің шешімі бойынша 2005 жылдың 12 қазанында (№ 10 хаттама) биология ғылымдарының кандидаты ғылыми дәрежесі берілді

Жұмыстәжірибесі:

1994-1995 жж. Алматы облысы Райымбек селосында мал дәрігері;

1995-1998 жж. ҚазҰАУ Биохимия кафедрасында аспирантура;

1998-2005 жж. КазҰАУоқу бөлімінде методист;

2005-2010 жж.ҚазҰАУ «Ауыш шаруашылығы өнімдерінің стандартизациясы және сапа» кафедрасындаассистент, аға оқытушы;

2010-2012 жж. Астана қ. С.Сейфуллин атындағы ҚазИТУ «Агрохимия және топырақтану» кафедрасында аға оқытушы;

2012-2019 жж. АТУ «Тағамдық биотехнология» кафедрасында аға оқытушы, доцент м.а., ҚОФ декан орынбасары;

2019 жылдан осы уақытқа дейін ҚазҰПУ Биология кафедрасында аға оқытушы;

Ғылыми бағыты

Ұлттық тағам өнімдерінің биохимиялық көрсеткіштерін зерттеу

Жариялымдары

1.Сыман К.Ж., Сарсекеева Г.Ж. Аминокислотный состав белков верблюжьего молока.//Россия и Европа связь культуры и экономики. Чешская Республика 2 март 2018. С.319-321 Сборник включен в Российский индекс научного цитирования (РИНЦ)

2.Сыман Қ.Ж., Сарсекеева Г.Ж. Повышение биологической ценности йогуртовых напитков с использованием различных наполнителей. //IV Международной научно-практической конференции«Интеграция научного сообщества перед глобальными проблемами современности»в г. Саппоро (Япония) 13-15 февраля 2019 г. С.169-174

3. Cыман Қ.Ж., Турпанова Р.М. Мониторинг пищевой продукции на наличие ГМО. //IV Международной научно-практической конференции«Интеграция научного сообщества перед глобальными проблемами современности»в г. Саппоро (Япония) 13-15 февраля 2019 г.С.174-178

4. Сыман К.Ж., Cарсекеева Г.К. Изучение биохимических показателей верблюжьего молока. //IV Международная научно-практическая конференция «Перспективы развития современной науки» в г. Кванджу (Ю. Корея) 20-22 марта 2019 г. С.418-421

5. Сыман К.Ж., Салтыбаев А.Д. Особенности химического состава верблюжьего молока. //IV Международная научно-практическая конференция «Перспективы развития современной науки» в г. Кванджу (Ю. Корея) 20-22 марта 2019 г. С.421-429

Ғылыми жобаларға қатысуы

1.«Разработка технологии новых видов сыров и напитков из сыворотки функционального назначения с применением растительных биодобавок»2018-2019 гг.

2. «Разработка контактной сушильной установки для сушки барды  с целью производства добавки в комбикорма» 2018-2019 гг.

Тілдер білу

Қазақ, орыс, ағылшын intermediate деңгейінде

Қоғамдық жұмысы

Тьютор оқытушы, эдвайзер, кафедра бойынша FЗЖ-ға жауапты

Жеке мәлімет

Телефон          8 778 677 35 75

e-mail Syman71@mail.ru


← Кері оралу